Yaşam

Karda Bilecik Pazaryeri bozası ve helvasına ilgi arttı

Pazaryeri Gündem (BİLECİK İGFA)
Bilecik Pazaryeri ilçesinde 88 yıldır üretimi gerçekleştirilen boza ve helva kış aylarının vazgeçilmez içeceği olmaya devam ederken ilçede 4 mevsim bakır kazanlarda üretilen helvada vatandaşlar tarafından tüketilmeye devam ediliyor.

Pazaryerinde 4 kuşaktır boza üretimi gerçekleştiren İsmail Soydan Bilecik’te üretilen Pazaryeri bozasının Türkiye’de tanınan bir lezzet, adeta vitamin deposu olduğunu söylerken, Bozanın, çocukların kemik gelişimini güçlendirmeye, annelerin sütünü artırmaya ve bağırsaklardaki çalışmayı hızlandırmaya faydasının olduğu ifade edip, ilçede kar yağışı nedeniyle boza ve helva tüketiminin arttığını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu